EWALUACJA

Wymagania i ich poziom
Niski
1 pkt
Średni
2 pkt
Dobry
3 pkt
Wysoki
4 pkt
Liczba punktów

Zebrane Informacje

Nie zgromadzono wymaganych informacji i materiałów potrzebnych do zrealizowania zadania


Zgromadzono niektóre wymagane informacje i materiały, będące jednak niepełne i niewystarczające do zrealizowania zadania


Zgromadzono większość wymaganych informacji i materiałów, ale nie wszystkie konieczne do zrealizowania zadania

Zgromadzono wszystkie wymagane informacje konieczne do zrealizowania zadania w pełni

1-4

Zawartość merytoryczna


Pobieżnie opracowany tematu, źle dobrane informacje i materiały, brak opracowań własnych

Poprawnie zrealizowany temat, lecz brak szczegółów, nie wykorzystano wszystkich zebranych informacji i materiałów, nie liczne opracowania własne


Dobrze opracowany temat, zawiera szczegółowe informacje, wykorzystano większość zebranych informacji i materiałów, zawiera opracowania własne


Obszerne i wyczerpujące opracowanie tematu, logiczne wykorzystanie zebranych informacji i materiałów, liczne opracowania własne

1-4

Współpraca w grupie


Całkowity brak współpracy uczniów między sobą, kolejne kroki zadania nie są wykonywane dokładnie i terminowo

Uczniowie w niepełny sposób współpracują ze sobą, nie wszyscy uczestniczą w realizacji zadania, kolejne kroki są wykonywane częściowo i nie zawsze terminowo


Uczniowie dobrze współpracują ze sobą, większość uczniów uczestniczy w realizacji zadania, kolejne kroki wykonywane są dokładnie, ale nie zawsze terminowo

Bardzo dobra współpraca całej grupy, wszyscy uczniowie uczestniczą w realizacji zadania, kolejne kroki wykonywane są dokładnie i terminowo

1-4

Prezentacja wyników pracy



Sprawozdanie zawiera błędy stylistyczne i ortograficzne, w tekście brak logiki i spójności, mało estetyczny układ graficzny

Sprawozdanie przygotowane poprawnie, pojedyncze błędy w spójności przedstawionych treści

Sprawozdanie przygotowanie poprawnie (wstęp, rozwinięcie, podsumowanie), materiał spójny i logiczny, forma atrakcyjna

Sprawozdanie przygotowane w sposób oryginalny, brak błędów stylistycznych i gramatycznych, starannie opracowana strona graficzna


1-4